luni, 9 septembrie 2013

Venit minim garantat

       15 tari din UE au initiat un proiect numit (UBI), care asteapta strangerea a un milion de voturi pana in ianuarie 2014, spre a fi intra in Parlamentul European. Proiectul este indraznet: fiecare cetatean UE sa primeasca un venit minim garantat, neconditionat si fara a munci, care sa-i permita sa traiasca liber si in limitele minime ale decentei, conform standardelor din tara sa. Acest venit este considerat un drept al omului, potrivit initiatorilor proiectului. Tarile care au initiat proiectul sunt: Austria, Danemarca, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Polonia, Slovacia, Spania, Marea Britanie.
      
Puteti participa completand formularul de pe pagina Diasporei Progresiste (click pe semneaza, apoi va ia maxim un minut sa completati formularul).
 
        Filmul de mai jos este in esenta un eseu si o pledoarie in acelasi timp pentru un nou tip de organizare sociala, reprezinta punctul de vedere al scolii de gandire economice austriece cu privire la o posibila solutie a problemelor de astazi.
      Constituindu-se intr-o succesiune logic argumentata de informatii, studii si fapte, autorii doresc reliefarea posibilitatii de implementare a unui venit garantat primit in mod neconditionat de toti cetatenii unei tari, venit asigurat in mod practic ca o returnare a taxelor si impozitelor catre cetatean.


       Haideti sa sustinem si noi aceasta initiativa si sa ajutam la sporirea numarului de voturi!  Daca s-ar aproba, un astfel de proiect poate reprezenta o sansa la un nou tip de societate europeana, in care fiecare cetatean sa poata beneficia de fonduri pentru strictul necesar traiului, in care fiecare cetatean sa se simta mai liber si in siguranta, astfel incat sa poata munci din placere si cu daruire. Am semnat pentru sustinerea acestei initiative si cred cu tarie ca ne putem uni sa schimbam sistemul si societatea in care traim, in loc sa le acuzam si sa le invinuim. Forta schimbarii e in fiecare dintre noi!
Mai multe detalii despre aceasta initiativa AICI